Pagina's

zondag 14 maart 2010

Urbex, Dossche Fisheyed

Dossche, de verlaten veevoederfabriek, had ik vorig jaar al eens bezocht.

Sinds de laatste dagen de bulldozers oprukken was het nu of nooit voor een laatste visitatie. Dit maal heb ik me echter beperkt tot 1 enkele lens, een fisheye 8mm. Het is eens iets anders.

Is er wat veranderd op een jaar tijd? Bepaalde zaken zijn verdwenen en graffiti bijgekomen. De grotere toestellen, zoals deze weeginstallatie zijn er wel nog steeds.

The office, zonder schrijfmachine en bevallige assistente echter.

Dan was het tijd om even een frisse neus te halen, van het mooie zicht te genieten...

...en even naar beneden kijken. Toch wel hoog precies...

Terug beneden kom ik Maxim en zijn opa tegen. Ze komen ook nog eens snel kijken, nu het nog kan. "Spijtig genoeg hebben we geen fototoestel bij om vast te leggen dat we hier geweest zijn" weten ze me te vertellen. Als het dat maar is,  zo'n probleempje is snel opgelost. Maxim is wel de jongste Urban Explorer die ik al tegen het lijf ben gelopen. Zijn opa spant terwijl de kroon aan de andere zijde van de leeftijdscategorie. Urbex voor jong en oud?


Dossche revisited and fisheyed...

4 opmerkingen:

 1. Leuk zo'n fish eye voor een keer. Vooral de eerste foto vind ik super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Alain,met name foto 1 springt eruit..Fisheye wil dus zeggen ehh.. dat je van die rare ronde plaatjes krijgt (dan moet je echt oppassen dat je niet steeds per ongeluk je voeten op de foto staat,groetjes,riny

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt beiden :)
  Fisheye is inderdaad wennen, zeker ene die manueel is qua diafragma en scherpstelling. Die voeten en ook de statiefpoten kwamen in den beginne vaak in het beeld voor :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waw foto 1!
  Inspirerend...zou al meteen zo'n gebouw willen ontwerpen.

  BeantwoordenVerwijderen