Pagina's

zondag 24 oktober 2010

Val-Benoît

De ULG ( universiteit van Luik ) bouwde rond 1930, op de gronden van de voormalige abdij Val-Benoît, 5 gebouwen in Post-Modernistische stijl om er de faculteit van Toegepaste Wetenschappen te huisvesten...


Heden ten dage is deze site verlaten, maar niet leeg. De stilte in de gangen is drukkend...


Het gebouw dat we verkennen is enorm groot...


...met trappen en gangen leidend naar de auditoria...


...waar de professoren...


...hun eigen aanwezigheid bijhielden in een daarvoor voorzien boek...


...zoals blijkt uit deze bladzijde van oktober 1942


De studenten zaten dan braaf te luisteren, zittend op deze banken...


Via nog meer trappen...


...naar andere lokalen...


...zelfs de labo-jas hangt er nog...


...en nog gangen...


Een ander type leslokaal nu...


Her en der liggen er zaken verspreid, van redelijk gedateerd...


...tot microscoop-preparaten van een embryo...


...en zelfs persoonlijke info betreffende bv het gebit van voormalig tewerkgestelden...


We blijven klimmen...


...en komen uiteindelijk op de zolder uit. Ook daar wordt van alles nog bewaard, onderzoeksresultaten bv...


Na een 4 uur durende exploratie verpozen we even...


Het is mooi geweest, wat de toekomst brengt voor deze getuigen van een academisch verleden blijft echter een open vraag...

1 opmerking:

  1. heel mooi deze werk op val Benoit.
    dank u

    Christophe

    BeantwoordenVerwijderen