Pagina's

vrijdag 23 juni 2017

Review : Een fotoboek bij Saal-Digital Nederland

Al geruime tijd speelde ik met het idee om een boek te maken met een bepaald deel van mijn Urbex foto's. In de loop van de jaren heb ik een reeks opgebouwd waar ik mezelf in het duister plaats en van daaruit registreer hoe het licht binnenkomt. De naam had ik ook al : "The search for light in darkness". Wie aan Urbexfotografie doet weet dat veel van deze plaatsen vaak duister, onheilspellend, vochtig, kil en angstaanjagend stil kunnen zijn. Darkness dus. Maar het kwam er nooit niet van wegens diverse redenen. Tot ik via Saal-Digitaal Nederland de kans kreeg om een boek te maken in ruil voor een eerlijke review.


Zo gezegd en zo gedaan dus. De software downloaden, even bekeken hoe alles in zijn werk ging en onmiddellijk de automatische piloot uitgeschakeld want ik heb liever zelf controle over hoe het resultaat zal zijn. Het uitlijnen van de foto's op de diverse pagina's ging heel goed, identieke kaders plaatsen op diverse pagina's vond ik dan weer minder evident maar misschien keek ik niet diep genoeg in de software. Ook wordt aangegeven of je beeldmateriaal genoeg resolutie heeft om afgedrukt te worden, kwestie van latere ontgoochelingen te vermijden. Maar het grootste pluspunt is dat je project in pdf-formaat kan bewaard worden. Dat is gemakkelijk als je zelf een proefdruk wil maken of je het lopende project wil laten zien op een pc die de boeksoftware niet heeft!

Eens je project gedaan wordt alles gecontroleerd op eventuele fouten en kun je het uploaden. Mijn project heb ik op 11 juni 2017 geüpload en op 19 juni 2017 aangekregen. Mooie termijn is dat toch. Transport in Duitsland via DHL en mooi te volgen via de Track&Trace. Eénmaal over de grens in handen van B-Post waar ik minder lovend over de Track&Trace kan zijn. Gelukkig bleef die van DHL verder updaten.

Dus zo kreeg ik mijn pakje van 2,318kg aan ...
Bij verder uitpakken blijkt dat het boek nog meer verpakt is, so far so good ...


Volledig uit de verpakking ...


Mooi is dat, de kaft zou glanzend moeten zijn maar is het minder dan ik dacht. Niet erg, het is zo heel mooi. Als ik het boek opensla en naar de foto's kijk valt me direct op dat de afdruk niet mat is zoals vermeld maar eerder satijnglanzend. Niet erg, de foto's komen zo heel mooi over en eerlijk gezegd ben ik verbaasd over het resultaat ...Ik had wat schrik, dat blijkt echter ongegrond. Zwart is zwart, er zijn mooie kleurverlopen en zelfs in de duistere gedeeltes zijn nog details merkbaar wat betekent dat de zwarte partijen niet dichtgeslibt zijn. Een andere foto ter illustratie van de mooie detailweergave ...


Een nog moeilijker beeld om afgedrukt te krijgen ...


Ik ben aangenaam verrast door wat de resultaten zijn, nog enkele voorbeelden ...Enkele details van de afwerking, die wel mooi laten zien dat je kwalitatief hoogstaand materiaal in je handen houdt ...
Op de achterzijde heb je dit tekentje, dat je mits een meerprijs(je) kunt weglaten. Het stoort echter niet ...


Moraal van het verhaal : wil je een mooi en kwalitatief hoogstaand fotoboek laten maken dan ben je bij Saal-Digital Nederland aan het juiste adres. Ik was onder de indruk en dat gebeurt tegenwoordig niet zo vaak meer. Waar je wel moet op letten is dat je eerste foto onmiddelijk aan de achterzijde van de kaft wordt geplaatst. Als je schutbladen wil ga je zelf blanco pagina's moeten invoegen.

En een ereplaats in mijn boekenkast die meer dan verdiend is !#SaalDigitalNederland
@Saal Digital Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten